Tupac Shakur

Tupac Shakur

I de 22 år, der efterhånden er gået siden hans død i 1996 er folks fascination af rapperen Tupac Shakur bestemt ikke blevet mindre. Hans liv og alt for tidlige død har længe været en kilde til konspirationsteorier af forskellig art.

Men det, som til, at begynde med fik offentlighedens øjne op for Tupac var hans musik. Tupac var en rapper af Guds nåde, og nåede i sin korte karriere at sælge over 70 millioner plader på verdensplan. Tupac fik stor opbakning til sin musik, da han ikke var bange for, at tage emner som vold, racisme, social ulighed og det hårde liv i storbyerne op i sine musiktekster. Han kom selv fra en baggrund hvor der var stor fokus på især sortes rettigheder, og havde på egen krop flere gange været vidne til, hvor grufuld racismen kan være, og hvordan den kunne fordre en ulighed som ikke hørte hjemme nogle steder. Dette brugte han sin musik til, at sætte fokus på, og det ramte en node hos mange af de mennesker, som blev fan af ham og hans musik.

I dag er det dog ikke musikken Tupac huskes mest for, men derimod hans fejde med en anden af tidens store rappere, Notorious B.I.G. Tupac blev dræbt d. 7. september 1996 i et drive-by skyderi.

dante