Klassisk musik i dag

Klassisk musik i dag

Når vi i dag tænker på klassisk musik, så er det unægteligt komponister fra enten barokken eller den klassiske periode som partout dukker frem. Johann Sebastian Bach, Mozart og Ludwig van Beethoven er komponister som ganske naturligt falder os ind som nogle af de første. Men selv i dag bliver der faktisk spillet og komponeret klassisk musik i stor stil.

En af den nyere tids største komponister af klassisk musik må uden tvivl være Philip Glass

Philip Glass blev født i 1937, og lever stadig den dag i dag. Han er helt klart mest berømt for sine operaer, men har også komponeret musik til mange store film. Bl.a. The Illusionist og Dracula. Hans arbejde med filmmusik indbragte ham intet mindre end tre oscarnomineringer, hvilket må siges, at være en stor bedrift. Men ud over film er Philip Glass musik også blevet brugt i computerspil, hvilket bare er med til, at cementere hans position som en af de allerstørste klassiske komponister fra det 21 århundrede endnu mere, da computerspil i dag næsten har større indflydelse på mange yngre mennesker end film og tv. Det er computerspillet Grand Theft Auto, som er uhyre populært, der i 2008 valgte at inkludere en af Philip Glass kompositioner. Dette var med til, at udbrede ikke bare Philip Glass musik, men klassisk musik i det hele taget til et stort publikum, som ellers ikke ville have haft kendskab til den slags musik.

Philip Glass er amerikaner, og blev født i Baltimore af jødiske migrantforældre fra Østeuropa. Hans mor har bl.a. gjort et stort arbejde for, at hjælpe overlevende fra Holocaust. Philip Glass har været gift 4 gange, og har 4 børn og et barnebarn.

dante