Hiphop hits

Hiphop hits

Hiphopmusikken har fyldt utroligt meget i musikkulturen de sidste 30 år. Hitlisterne har været næsten ligeså fyldte af hiphop- og rapnumre, som de har været af pop og rock. Men der er alligevel nogle hiphop hits, som adskiller sig fra de andre. Nogle som har haft lidt mere pondus og lidt større indflydelse. Et af dem er uden tvivl Eminems hit single Lose Yourself, som udkom i 2002.

Lose Yourself var med på soundtracket til filmen 8 Mile, som havde Eminem i hovedrollen, og desuden løseligt var baseret på Eminems egen opvækst. Eminem har selv udtalt, at han skrev hele teksten til Lose Yourself under pauserne i indspilningen af netop 8 Mile. Noget der også bliver bakket op af Eminems medspiller fra filmen Taryn Manning . Manning spillede rollen som Eminems ekskæreste i 8 Mile, og har i et interview med MTV udtalt, at Eminem i hver evigt eneste pause under indspilningerne af filmen ville sætte sig ned og skrive. Han lod ikke et eneste ledigt sekund gå uden, at han skrev på det der i sidste ende ville gå hen og blive teksten til Lose Yourself.

Teksten til Lose Yourself er en fuldstændig opremsning af hvad der foregår i B-Rabbits (den karakter Eminem spiller i filmen) liv. Det er en barsk tekst, som har mange aggressive temaer, og på den måde ikke er musik, som måske er velegnet at høre for alle. Men teksten er samtidigt utroligt brutal og rå i sin ærlighed. Der bliver ikke lagt fingre imellem når Eminem skal forklare de strabadser B-Rabbit gennemlever i kampen for, at blive anerkendt som rapper. Og denne ærlighed var noget, der med det samme fangede publikum.

Lose Yourself har solgt over 10 millioner eksemplarer i USA alene, og tilbragte flere uger som nr. 1 på Billboards hot 100 liste.

dante