Moderne pop musik

Moderne pop musik

Britney Spears, Lady Gaga, One Direction og Michael Jackson er kæmpemæssige stjerner, som tilsammen har solgt milliarder af albums verden over, og fået millioner af mennesker til, at synge med på hits som Hit me Baby One More Time og Billie Jean. De har ud over deres kæmpe succes også det til fælles, at de allesammen laver eller lavede musik inden for popgenren.

Pop musikken er uden tvivl en af de mest populære musikgenre i den vestlige verden i dag, men hvorledes opstod den egentlig?

Pop musik er egentlig en forkortelse for popular music, altså populær musik, og opstod oprindeligt i USA i 1950’erne, som et miks af musik af mange forskellige stilarter bl.a. jazz, rock og folkemusik.

Nogle popmusikken for alvor blev populær i sidste halvdel af 21-århundrede skete det netop som en reaktion på den smeltedigel musikken var. Alle kunne på en eller anden spejle sig i popmusikken. Uanset hvilken race man havde eller sociale baggrund, så var der med garanti et pophit, som man kunne relatere sig til. Indflydelserne fra mange andre musik-arter gjorde, at popmusikken hurtigt fik sig en bred appel i befolkningen, som gjorde, at den som kulturfænomen bare voksede og voksede.

I dag er popmusikken ikke så populær, som da den toppede i sidste halvdel af forrige århundrede, da konkurrencen fra andre stilarter som f.eks. hip hop og til dels også country er blevet meget større, men det er uden for enhver tvivl, at popmusikken vil fortsætte med at levere nummer et hits på hitlisterne mange år fremover.

dante