De største klassiske komponister

De største klassiske komponister

Den klassiske musik i Europa havde sin storhedstid i perioden fra ca. 1750 til 1820. Denne periode blev også kaldt for den klassiske periode, og i netop denne tid levede og komponerede nogle af de allerstørste klassiske komponister. Bl.a. Joseph Haydn og Wolfgang Amadeus Mozart blandt mange andre.

Joseph Haydn er blandt andet kendt for, at være en af Mozarts gode venner – ligesom han faktisk på et tidspunkt underviste Beethoven. Men det er hans musik, som selvfølgelig vægter højest som grund til hvorfor han blev kendt. Han skrev i sin tid som aktiv komponist over 40 concertos for både violin og fløjte. Mest kendt er han for, at have skrevet sin symfoni nr 44 i E mol. Joseph Haydn var utroligt inspireret af Johann Sebastian Bachs søn Carl Philipp Emanuel Bach, som adskilte sig fra sin mere berømte far ved, at være i stand til at bygge bro mellem barokkens musik og den mere romantiske stil, som fulgte. Dette var noget, som Haydn også stræbte efter. På det tidspunkt Haydn levede begyndte musikken fra barokken nemlig så småt, at blive set på som værende håbløst gammeldags og umoderne. Haydn var i stand til via sit utrolige musikalske talent, at være med til, at præge den musik som fulgte i kølvandet på barokkens bombastiske kompositioner. Haydn er i dag måske knap så kendt som Beethoven og Mozart, men det er ganske ufortjent, da han var en komponist af Guds nåde, og måske en af de allerstørste musiske begavelser, som nogensinde har gået på denne jord. Joseph Haydn var østriger og blev født i Rohrau i 1732. Han døde i Wien i 1809.

Wolfgang Amadeus Mozart er måske en af de allermest kendte og elskede klassiske komponister overhovedet. Han var allerede fra barnsben et uhyre stort talent, og det siges, at han komponerede musik fra han var blot 5 år gammel. Han var ligesom Joseph Haydn østriger, og spenderede meget af sit liv i Wien selvom han blev født i Salzburg. Mozart komponerede i sit liv over 600 stykker musik hvilket i sig selv er en imponerende bedrift, men det er også en bedrift som bliver endnu mere imponerende når man tænker på, at Mozart desværre døde allerede som 35-årig. Mozart er især kendt for sine operaer som tæller både Tryllefløjten og Don Giovanni. Hans stil var ærketypisk for den klassiske periode, og han er derfor også efterfølgende blevet en af de største ambassadører for netop denne tid. Mozart blev født i Salzburg i 1756 og døde i Wien i 1791.

dante