Den alsidige kunstform

Den alsidige kunstform

Musik er noget, som alle nyder, og der er ikke nogen anden kunstform, som har så mange udtryksmåder som musikken. Det er, som om det er et levende væsen, konstant i udvikling, og det er et væsen, som altid er i bevægelse, parat til at vække følelser til alle, som lytter til det.

Der er næppe to mennesker, som har den samme musiksmag, og det er også derfor, der er så mange forskellige musikgenrer.

Vejen til minder

Musikken har ifølge forskere, sammen med dufte, den evne, at den kan bringe minder frem, og derfor er den musik, som vi hørte i vores ungdom, hvor vi var unge og frie, altid den, som vi har de bedste minder om. Det er den, som vi hørte, mens vi drømte om det liv, vi skulle leve, og ikke sad fast i hverdagen med villa, Volvo og vovse.

Det er lydsporet til vores ungdom, som vi holder fast i, og så bygger vi ikke så meget på, men det er de færreste, som fortsætter med at holde sig opdateret på musikken, når voksenlivet først kommer snigende.

Musikken er for alle

Musik er noget, som for mange år siden var for eliten, men efterhånden som der kom optageudstyr, som kunne sikre, at musikken ville komme ud til et bredere publikum, så kom der fart på, og snart så var musikken ude hos alle fra ung til gammel. Det har virkelig taget fart i de seneste 20 år. Nu er der radiostationer og programmer i tv og online, som henvender sig til børn, lige som der er forretninger som kidsbrandstore.dk og mærker, der alene har børnene som kunder. Så fra dengang for ikke engang hundrede år siden, hvor musik var noget, du hørte ude i byen, og til den digitale verden, vi lever i nu, er det gået stærkt, og det har været med til, at musikken har udviklet sig til den multikunstform, som den er i dag med musik og tekster til alle dele af samfundet.

Hvilken vej musikken vil bevæge sig i som mainstreammedie, er der ingen, der ved. Kigger du på de sidste 40 år, så har alt fra glamrock over pop over disco til metal og grunge til rap og soul været det, som har hærget hitlisterne, så der er frit slag, og der er noget, som tyder på, at rock er på vej tilbage. Der er flere og flere af de gamle bands, som bliver gendannet, og der er fler nye unge bands, som er på vej frem.

Det er dog svært at vurdere, og det kan lige så godt være en anden udgave af gangsterrap eller måske en helt tredje genre, som slår igennem, men det lader vi andre spå om, for det er som bekendt meget svært at spå om fremtiden.

dante