Tryllefløjten

Tryllefløjten

Tryllefløjten (på tysk Die Zauberflöte) er en opera med musik komponeret af Wolfgang Amadeus Mozart. Mozart begyndte arbejdet med at komponere Tryllefløjten i en periode, hvor han var stærkt involveret i Emanuel Schikaneders teatertrup. Operaen havde sin premiere på Freihaus-Theater auf der Wieden i Wien d. 30. september 1791. Og allerede på den allerførste aften trak de fulde huse, hvilket skulle vise sig, at være en god indikator for den fremtidige succes som operaen skulle gå hen og få. På åbningsaftenen var det Mozart selv, som dirigerede orkestret, der bestod af to fløjter, to klarinetter, to oboer, to horn, to fagotter, to trompeter, tre strygere, tre trækbasuner, tre celester og tre pauker.

Tryllefløjten er en opera, som ikke er alt for alvorlig og dyster. Den indeholder en rigtigt god blanding af både drama og komedie, hvilket gør, at den henvender sig til et bredt publikum af alle aldre. Det er nok også heri, at man skal finde en stor del af grunden til dens store og vedvarende succes.

I Danmark er Tryllefløjten senest blevet opført på det kongelige teater, hvor forestillingen kørte i perioden 25. november 2017 – 11. marts 2018.

dante