Wham!

Wham!

En af de mest begavede komponister af popmusik som har levet de sidste 50 år, uden tvivl George Michael, hvad mange i dag måske ikke ved er, at han faktisk startede sin karriere som den ene halvdel af den uhyre succesfulde, britiske popgruppe, Wham!.

Wham! bestod ud over George Michael af Andrew Ridgeley, og var aktive i årene 1981-1986, hvor de valgte, at gå i opløsning, og George Michael fokuserede på en karriere som soloartist. I den tid Wham! var aktive solgte de intet mindre end 30 millioner eksemplarer af deres 3 albums over hele verden.

Herhjemme kender de fleste nok Wham! for deres gigantiske julehit, Last Christmas, som stadigvæk fyger over landet som en veritabel popstorm hvert evigt eneste år i perioden fra oktober til januar. Men de lavede faktisk mange andre store pophits. Bl.a. Careless Whisper, Wake Me up Before You Go-Go, Club Tropicana, Freedom og I’m Your Man.

Wham! opstod i starten af 1980’erne i byen Bushey ikke langt fra Watford i England, hvor George Michael og Andrew Ridgeley gik på den samme skole. De udgav deres første musik som Wham! i juni 1982, men fik først rigtigt stor succes, da de i 1983 udgav deres første hele albummet, Fantastic. Dette album lå hele 2 uger på førstepladsen på den engelske hitliste i 1983, og indeholdt bl.a. singlerne Young Guns, Bad Boys og Club Tropicana.

I 1984 fik Wham! for alvor stor kommerciel succes med det enorme hit, Wake Me Up Before You Go Go. De havde et ungt, og friskt image, som gik rent ind hos teenagepiger over hele verden. Deres musik var opløftende og levende, og på den måde fik de hurtigt skabt en stor skare af trofaste fans, som fulgte dem overalt.

I midten af firserne havde George Michael og Andrew Ridgeley virkelig alt kørende for sig. De solgte plader som varmt brød, og havde hundrede vis af dedikeret fans, men alt dette var alligevel ikke nok for George Michael, som følte, at den opløftende, teenagepop, som han lavede sammen med Andrew Ridgeley i Wham! ikke var den slags musik han i virkeligheden havde lyst til, at lave. Han ville gerne lave dybere, mere meningsfulde numre, som henvendte sig til et andet mere modent publikum. Derfor var det unægteligt, at Wham! ikke kunne fortsætte som hidtil, og i 1986 opløstes gruppen.

dante