Vil du være professionel musiker? Sådan kommer du i gang

Vil du være professionel musiker? Sådan kommer du i gang

For nogle er passionen og interessen for musik så stor, at de begynder at leve af hobbyen. Måske skal du gøre det samme? Hvis du kan samle et band er kimen til en ny levevej i hvert fald skabt. Du skal dog være opmærksom på, at det på ingen måde er let at få success i musikbranchen. Masser af bands gør sig allerede gældende på de danske spillesteder, og det kan være svært for et nyt mindre band at slå igennem. Der er dog måder hvor på du kan differentiere dig fra konkurrenterne. Lad os se nærmere på det her.

Driv dit band som en virksomhed

Hvis du vil opnå succes med dit band, så skal du naturligvis sørge for at det producerer og spiller musik af høj kvalitet. Dernæst er det vigtigt, at bandet drives som en regulær virksomhed. Det vil blandt andet sige, at jeres kunderelationsstyring holdes ved lige i et professionelt CRM-system. Men hvad er crm egentlig for noget? Kort fortalt er det et IT-system der sikrer jer, at I konstant har styr på alle jeres kunder. Når I benytter et velfungerende CRM-system er I sikret, at I altid har styr på jeres kunder. Det vil altså sige alle de koncert- og spillesteder hvor I bookes til jobs.

Det er også vigtigt at I brander og markedsfører jeres band effektivt. Hvad skal grundfortællingen om jeres band være? Hvad skal I være kendte for? Forsøg så vidt muligt at besvare dette, og tag udgangspunkt i den type musik som I spiller. Jeres markedsføring skal bære præg af jeres overordnede grundfortælling og brand. Benyt internettets fremadstormende platforme aktivt til promoveringen af jeres band og koncerter. I praksis vil det altså sige, at I bør markedsføre jer på Instagram, Snapchat, YouTube og lignende.

Musikken er jeres vigtigste aktiv

Som band er der naturligvis ingen tvivl om, at jeres musik er jeres vigtigste aktiv. Det er jeres “produkt”, og det I skal sælge jer selv på over for jeres kunder og fans. Gå derfor ikke på kompromis med kvaliteten. Gå i lydstudiet og bliv der så længe det er nødvendigt for at I har et fremragende slutprodukt. Det kan godt tage lang tid før jeres første album sidder lige i skabet, så husk aldrig at forhaste noget igennem. Det går typisk ud over kvaliteten.

dante