Verdensstjernen: Justin Bieber

Verdensstjernen: Justin Bieber

Teenage-idolet der stjal de unges piger hjerter er nu blevet en mand de fleste ører holder af at lytte til. I en alder af blot 16 år tog han verden med storm med hans single “Baby”. I denne artikel ser vi nærmere på fænomenet Justin Bieber.

Baggrund

Justin Drew Bieber er fra en lille by i Canada ved navn Stratford, en lille by med godt 30.000 indbyggere. Det er nok de færreste, der kender den by.

Han voksede op som enebarn med en enlig mor, som havde flere forskellige jobs for at tjene nok penge til dagen og vejen, og det har altid været økonomisk trangt i Bieber-hjemmet.

I en alder af 12 år deltog han i en sangkonkurrence hvor han sluttede nummer to, men den video blev lagt på internettet af hans mor, og hun forsatte med at uploade hans talent på youtube, indtil han en dag blev opdaget.

Hans tidlige start

I en alder af blot 13 år lod hans mor, i mod hendes gode vilje, Justin rejse til Atlanta hvor han optog et par sange sammen med Usher, inden han fik en kontrakt hos Usher’s pladeselskab Raymond Braun Media Group. Et selskab ejet af Scooter Braun der fandt Justin, og Usher selv. Justin Timberlake prøvede efter sigende også at skrive kontrakt med Justin, men han valgte altså Usher og Raymond Brain Media Group. En beslutning han nok ikke har fortrudt siden.

i 2009 udkom Justin Bieber’s første single “One time”. Den blev ikke en megasucces, men kravlede alligevel op på en 17. plads på den amerikanske Billboard Hot 100, hvilket var en rigtig flot debut.

I 2010 udkom “Baby” som blev hans helt store gennembrud og som virkelig cementerede hans åbenlyse talent. Sangen blev en kæmpe international succes og nåede en 5. plads på den amerikanske Billboard Hot 100.

Sene teenage år

I 2011 udkom hans tredje album “Believe”, hvor sangen “boyfriend” blev en stor succes og nåede en tredjeplads på den amerikanske Billboard Hot 100.

Justin Bieber begyndte nu at optræde i diverse TV-shows og begyndte også på sin anden verdensturné. Hans succes var tydelig og på dette tidspunkt var han allerede mangemillionær i en alder af blot 17 år. Han havde nok næppe brug for partyking.dk selvom han var en sand festkonge i en så tidlig alder, hvilket også førte til hans første anholdelse.

Kendt i en tidlig alder

Justin Bieber blev kendt i en rigtig tidlig alder, og hvor det tog andre sangere længere, inden de for alvor blev verdenskendte, så skete det rigtig hurtigt for Justin. Usher og Braun prøvede derfor på at hjælpe Justin med at håndtere alle pengene, mulighederne og kendisfaktoren. Usher hyrede en assistent til at hjælpe Bieber med at lære, hvordan han skulle klæde og opføre sig for at skabe det brand der i dag er Justin Bieber.

Hans karriere i tal

Justin Bieber har i skrivende stund solgt 15.250.000 album på verdensplan og er god for over 200.000.000$.

dante