De største pophits gennem tiderne

De største pophits gennem tiderne

Listen over pophits som er blevet regulære landeplager er uendeligt lang, og tæller en kæmpestor skare af forskellige artister lige fra George Michael over Adele til N*Sync, Michael Jackson, Britney Spears og Demi Lovato.

Uanset hvordan dine musikalske præferencer eller måtte se ud, så er det næsten 100 procent sikkert, at du ved flere forskellige anledninger har nynnet med på et af de helt store pophits. Om det så har været frivilligt eller ej er en anden sag, men det er uden for enhver tvivl, at der ikke er mange andre musikgenre, som genererede så mange store hits, man ikke kan få ud af hovedet som pop-genren.

Hvis vi skal begynde, at koncentrere os lidt om de allerstørste pophits igennem tiderne, så er der et hit, som på alle parametre adskiller sig fra sine konkurrenter, og derfor med rette kan betegnes som det allerstørste pophit igennem tiderne. Det er selvfølgelig Michael Jacksons nummer et hit, thriller, som kan bryste sig af den fornemme titel. Thriller udkom i 1982, og blev med et super hit. Selve musikvideoen til sangen var også en stor medvirkende faktor til, at sangen fik den store popularitet, som den rent faktisk gjorde. Det var i musikvideoernes helt spæde begyndelse, og før MTV for alvor var blevet mainstream, men videoen til Thriller tryllebandt folk over hele kloden, hvilket var en kæmpestor bedrift. Selv i dag kan man ikke undgå at blive fanget af det uhyggelige zombieunivers, som Michael Jackson på smukkeste vis kombinerede med fantastiske dansetrin for på den måde, at kreere en klassiker, som kommer til, at bestå i generationer.

På listen over de allerstørste hits kommer vi bestemt heller ikke uden om Madonnas kæmpehit fra 1989, Like A Prayer. Hvis der er et eneste hit, som man kan sige var med til, at forme Madonnas karriere mere end noget andet, og som helt klart var medvirkende til, at skabe den kæmpestjerne, som hun endte med, at blive, så er det uden tvivl Like A Prayer. Der var et ramaskrig da sangen kom ud, da Madonna udtrykte sig omkring både sex og religion i sangens tekst på en måde, som hidtil havde været helt og aldeles uhørt. Sangen har sidenhen været lavet som coverversion af et utal af andre musikere, men det er stadigvæk Madonnas originale version, som vi bliver ved med, at høre, og vende tilbage til gang på gang.

Et andet kæmpestort pophit, som uden tvivl ikke er til, at komme udenom, når man snakker om de største pophits igennem tiderne er Whitney Houstons I Wanna Dance With Somebody. Sangen udkom i 1987 som den første single fra Whitneys andet studiealbum, og nåede inden for få uger nummer en placering på den eftertragtede Billboard 100 liste. Det er en glad sang, med et omkvæd, som fænger fra den allerførste gang man hører det, hvilket må siges at være en stor del af grunden til sangens store succes.

dante