Kanye West

Kanye West

En af de allermest kontroversielle figurer i hiphop-musikken i dag må uden tvivl siges at være Kanye West, som pt. nok får mere opmærksomhed for sit højtprofilerede ægteskab med realitystjernen Kim Kardashian og sin støtte til Donald Trump end for sin musik.

Men sådan har det ikke altid været. Kanye West udgav sit debutalbum, The College Dropout i 2004, og det blev med det samme en stor succes. Albummet indbragte bl.a. Kanye West en Grammy for bedste rapalbum, og solgte næsten 3,5 millioner eksemplarer alene i USA. En af grundene til, at albummet oplevede så massiv popularitet skulle nok findes i det faktum, at Kanye West adskilte sig fra den gangster rap, som ellers dominerede industrien på den i tidspunkt, og i stedet lod sine tekster kredse om andre emner, der var mere enkle for den almindelige befolkning, at forstå og relatere sig til bl.a. familie, religion og sex.

Kanye har sidenhen udgivet 7 andre albums, og er desuden blevet kendt på, at designe tøj for både store brands som Adidas og Nike. Der er mange folk i dag, som mener, at Kanye burde holde sig til, at lave musik, men det ser ikke ud til, at ske.

dante